Caroline over Messi

Al enige tijd dachten wij er over na om ons gezin (met 3 jonge kinderen) uit te breiden met een hondje. Na veel wikken en wegen gingen we toch actief op zoek naar een goede fokker van bruine labradors. Via de labrador start pagina kwamen we op de site van Stars en Tails. Wat Sylvia schrijft over haar kennel sprak ons zeer aan en we belden voor meer informatie want op de site stond ook dat één van haar honden een nestje verwachtte. En zo gingen we met het hele gezin begin januari kennismaken.

Sylvia wilde ons eerst leren kennen. Aan alles merkte je dat ze dol is op haar honden en het beste adres voor haar pups wil. Het werd een leuk gesprek, maar het was nog helemaal niet duidelijk of er wel een pup voor ons zou zijn. We wisten wel dat Chanel begin februari zou bevallen. Het lange wachten begon. De dagen werden afgestreept op de kalender en toen eindelijk, op zondagmorgen 11 februari belde Sylvia dat Chanel was bevallen van 8 pups! 7 reuen en 1 teefje. Ze waren met een keizersnee geboren en beren van pups, maar alles ging goed.

Na 2 weken mochten we bellen om een afspraak te maken om ze te komen bekijken. Tijdens deze afspraak werd ook wel duidelijk dat er voor ons ook een pup zou zijn. Ook legde Sylvia uit hoe het verder zou gaan. We mochten na 2 weken nog een keertje komen kijken, dan moesten we een knuffel meenemen. Die werd dan bij het nest gelegd en ging dan later weer met ons mee zodat hij de geur van het nest bij zich zou houden. Na weer 2 weken mochten we nog een keertje komen en dan mochten we ook z'n halsband meenemen.

Toen we kwamen, bleek dat Sylvia al een pup voor ons had uitgekozen. Omdat zij de beestjes de hele dag ziet, kent ze hun karakter en kan op die manier de beste pup bij jouw gezin/situatie uitkiezen. We waren meteen verliefd, Wat leuk! En wat een verrassing dat we al meteen wisten welk hondje van ons zou zijn. Messi zou hij gaan heten. Naar de bekende voetballer! Wat een schatje. Maar we moesten nog even geduld hebben, hij mocht nog niet mee. Met 7 weken mochten we hem ophalen. Ook nu weer was Sylvia uitgebreid met de informatie over hoe we hem het beste konden verzorgen. We kregen goed voer mee (voor een heel jaar!), instructies over hoeveel eten etc etc.

Messi is nu 3 weken bij ons en we genieten met volle teugen van hem. Het is een lief, rustig, vrolijk en werkelijk prachtig hondje. Je merkt aan hem dat hij gewend is om bij mensen te zijn en te worden aangehaald en geknuffeld. We zijn op puppycursus met hem en dat vindt hij prachtig. Hij volgt gehoorzaam de instructies op. Uit alles is gebleken dat Sylvia met liefde haar honden verzorgt en met zorg een nieuwe plek voor ze uitzoekt. We zijn erg blij dat we via haar Messi gekregen hebben. Het is een aanwinst voor ons gezin! Dank!!

Terug naar "de Baasjes"