Madelon over Timber

Stars and TailsNadat we hadden besloten dat we graag een labrador als nieuwe huisgenoot wilden hebben, begon onze zoektocht naar een goede fokker. Wij wilden graag een pup van een kleine fokker, gezonde ouders met papieren en volgens de regels van de labradorvereniging. Dat dat zou betekenen dat we een half jaar moesten wachten totdat we de juiste fokker en honden hadden gevonden, maakte ons niets uit.

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek met Sylvia en haar honden klikte het meteen. We kregen duidelijke uitleg wat zij van ons verwachtte als aanstaande baasjes en wat wij van haar konden verwachtten als fokker. We kregen een plek op de wachtlijst voor de pups van Nanou. Onze wens: een lief teefje, kleur maakte niet uit. Nanou kreeg op kerstavond 9 zwarte pups, dus een kleurkeuze was niet aan de orde! Zodra we mochten kijken, zijn we iedere week geweest. Na drie weken liet Sylvia de pup zien die ze voor ons had uitgekozen: een prachtig mooi stevig zwart teefje. Timber is inmiddels een stoere puber van 8 maanden. Ze is ontzettend lief en luistert goed. De puppycursus heeft ze met glans doorlopen en we zijn net gestart met de A-cursus. We waren op zoek naar een maatje voor onze dochter van 9 en dat is ze ook echt geworden. Ze liggen regelmatig samen in de mand of op de bank.

Ik heb de eerste weken nog een paar keer contact gezocht met Sylvia omdat er dan toch vragen naar boven komen over zindelijkheid, eten, luisteren, aan de lijn leren lopen etc. Zo’n pup opvoeden is toch best een intensieve bezigheid. Ze heeft me iedere keer weer geholpen en zo nu en dan laat ik nog even weten hoe het met Timber gaat. Wij zijn enorm blij met Timber en mochten we er over een paar jaar een maatje bij willen dan gaan we zeker weer kijken bij Sylvia.

Terug naar "de Baasjes"